greenmara prirodni sapuni

Luksuzna receptura koja neguje i čuva naše zdravlje

GREENmara sapuni su 100% prirodni i zdravi, koriste se za čišćenje i negu kože, ostavljajući joj mogućnost da nesmetano obavlja svoje prirodne funkcije. Sapuni su veganski i zdravi, bez parabena, alergena, konzervansa i štetnih supstanci.

Svi recepti su pažljivo razvijani kako bismo kao finalni proizvod dobili blagi sapun koji neguje, nudi postojanu penu i ostavlja vašu kožu čistom, hidriranom, baršunasto mekom i iznad svega zdravom.

Za izradu naših sapuna se koriste isključivo prirodne sirovine: biljna ulja i puteri, etarska ulja, neprskane biljke i začini, dok sam proces proizvodnje dozvoljava da se potpuno zadrže osnovne, blagotvorne karakteristike unetih sastojaka. Proces proizvodnje i sirovine koje se koriste ne ugrožavaju životnu sredinu, ne ugoržavaju biljke i životinje, ne ugrožavaju naše zdravlje.

Razlika između industrijskih ili prirodnih sapuna

Za razliku od industrijskih sapuna koji sadrže dugačku listu sastojaka veoma štetnih za kožu i tela, GREENmara sapuni se prave od potpuno prirodnih biljnih ulja i putera uz dodatak čistih eteričnih ulja biljaka.

Znate li da se u gotovo svim industrijskim kozmetičkim preparatima nalaze parabeni, hemikalije koje im produžuju rok trajanja?

Parabeni izazivaju alergijske reakcije, ekceme, negativno utiču na hormonski sistem kako odraslih, tako i dece.

Parabeni oponašaju estrogen. Disbalansirano lučenje estrogena može da izazove povećanu deobu ćelija dojki. Zbog čega se upotreba parabena vezuje za rak dojki i probleme kod reproduktivnih ograna i njihovih funkcija.

GREENmara kozmetika je 100% prirodna, ekološka i neguje vašu kožu na prirodan način.

GREENmara prirodni sapuni

greenmara prirodni sapuni 2024

Zašto GREENmara sapuni?

Zahvaljujući sastavu kroz pažljivo osmišljene kombinacije sirovina, GREENmara sapun je daleko iznad standardnog sapuna i nudi proširen dijapazon blagodeti. Visok nivo kvaliteta je postignut ubacivanjem dodatnih ulja i putera u recepturu uobičajenu za tržište. Osnovna receptura u većini slučajeva podrazumeva kombinaciju palminog, kokosovog i maslinovog ulja. Ubacivanjem ricinusovog, bademovog ulja i shea putera u osnovnu recepturu naših sapuna, dobili smo besprekoran, vrhunski kvalitet koji umivanje, pranje ruku i tuširanje pretvara u posebno iskustvo animirajući sva naša čula.

Zašto smo izabrali baš ovu kombinaciju ulja i putera:

1. Bademovo ulje

Bademovo ulje je veoma lagano, pospešuje hidrataciju i koža ga lako apsorbuje. Bogato vitaminom A, E, Omega-3 masnim kiselinama i Cinkom, ulje slatkog badema koristimo zato što neguje, regeneriše ćelije, podmladjuje kožu, umanjuje bore i usporava proces starenja.

2. Ricinusovo ulje (Ricinus communis)

Ubacivanjem ricinusovog ulja u sapun, dobijamo stabilnu, kremastiju i gustu penu. Blagodeti koje ricinusovo ulje donosi su brojne, pojačava hidrataciju kože koja ga lako upija, sprečava nastajanje i umanjuje postojeće bore, sprečava pojavu akni, ublažava opekotine od Sunca, sprečava ljuštenje kože i ublažava perutanje, pomaže koži da sija i ostane zdrava i mladolika.

3. Shea Puter

Ima mnogo savršenih razloga za uključivanje Shea putera u osnovnu recepturu. Ne izaziva neželjene efekate ili burne reakcije što je čini idealnim sastojkom u sapunima za bebe i osetljivu kožu. Umiruje opekotine, pruža prirodnu zaštitu od UV zračenja. Ublažava ili neutrališe ekceme, psorijazu i dermatitis. Zahvaljujući visokoj koncentraciji vitamina i masnih kiselina u kombinaciji sa besprekornim svojstvima koje nudi koži, Shea puter se koristi u našim sapunima zato što dodatno hidrira, štiti, neguje, umiruje i hrani kožu.

4. Kokosovo ulje

Sapun od kokosovog ulja izuzetno čisti, nudi besprekornu negu kože, stvarajući nežnu, kremastu penu. Ulje je bogato masnim kiselinama, sapun nežno, bez iritacije uklanja prljavštine koja uzrokuje mrlje, bakterija, mrtve kože.

5. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je sjajan prijatelj svim tipovima kože. Najviše se koristi za neku posebno osetljive kože odraslih, ali i dece i beba. Bogato vitaminima, antioksidantima i antiinflamatorima omogućava ubrzano stvaranja novih ćelija kože, usporavanje procesa starenja i blagotvorno deluje na problema poput osipa i opekotina od Sunca.

6. Palmino ulje

Ulje je puno vitamina i minerala koji su vrlo zdravi za naše telo, zahvaljujući antioksidanatnim svojstvima štiti naše telo od bolesti i infekcija. Kosa i koža glave ga brzo upijaju i daje odlične rezultate kod obnovljanja i poboljšanja kvaliteta naše kose. Palmino ulje obogaćuje sapun nudeći dodatno, dublje čišćenje, uklanja suvišnu masnoću sa kože i štiti pore od prljavštine i infekcija. Osvežava kožu i pomaže joj da održi svoju elastičnost. Posebno je preporučljivo za suvu i osetljivu kožu.

MICE – Boje za sapune

Za kreiranje jedinstvenog, i veoma atraktivnog vizuelnog utiska koji naši sapuni ostavljaju već na prvi pogled koristimo mice koje se dobijaju prečišćavanjem i doradom prirodnih minerala.