,

Ksenoestrogeni (Xenoestrogens)

Ksenoestrogeni Xenoestrogens

Znate li da se u industrijskoj kozmetici nalaze štetne i često kancerogene supstance?

Opasne hemikalije zastupljene u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji su ksenoestrogeni, hemijske supstance koje oponašaju estrogene u našem telu. Oni aktivno utiču na funkcionisanje hormona i ometaju rad endokrinih žlezda.

Na tržištu se mogu pronaći u velikom broju proizvoda za ličnu negu. Ima ih u šamponima, regeneratorima, dezodoransima, losionima, proizvodima za negu lica, mleku za sunčanje, ali i proizvodima za negu beba i male dece.

Ksenoestrogeni se povezuju s preuranjenim pubertetom kod devojčica, rakom dojke i maternice, endometriozom. Kod muške populacije spominje se njihov uticaj na reproduktivne poremećaje, uključujući smanjenje broja spermatozoida, rak testisa, nedostatak jednog ili oba testisa, dok u odredjenim slučajevima utiču i na nastanak raka prostate.

Žena izložena njihovom delovanju tokom trudnoće može roditi decu s reproduktivnim poremećajima koji često nisu jasno vidljivi do puberteta. Mogu da imaju nepovoljan uticaj na dečju inteligenciju i ponašanje, kao i na imuni sistem.

Pažljivo čitajte sastav proizvoda koji koristite zato što Ignorisanje činjenica i neznanje vode u greške koje su veoma skupe i bolne.

GREENmara kozmetika ne sadrži ksenoestrogene i nema negativne uticaje na zdravlje.